Prezident USA navštívil počas dovolenky na Havaji bohoslužbu

NETKY.SK • 27 December 2010, 12:39 • 2 min
Prezident USA navštívil počas dovolenky na Havaji bohoslužbu

Prezident USA navštívil počas dovolenky na Havaji bohoslužbu

slovakia

left justify in out

Americký prezident Barack Obama s manželkou Michelle v nedeľu počas svojej dovolenky na Havaji navštívil bohoslužbu v kaplnke na tamojšej základni námornej pechoty.
      Obamovcov privítalo potleskom asi 100 farníkov a kým sa usadili v prednom rade, kapela hrala skladbu Joy to the World.
      Kaplán Steve Moses vo svojej kázni vyzval veriacich, aby sa v novom roku vrátili k Bohu. Tiež si zažartoval, keď povedal, že Boh mu pomohol prekonať operáciu, preto dúfa, že nedostane infarkt počas kázne pred prezidentom.
      Po bohoslužbe si Obama išiel aj napriek ojedinelým prehánkam zahrať golf na ihrisku v areáli námornej základe, kde sa v sobotu krátko pozdravil s vojakmi.
      Hoci Obama hovorí často o svojej kresťanskej viere, jeho rodina len zriedka navštevuje bohoslužby vo Washingtone. Biely dom argumentuje, že prezidentova prítomnosť v kostole by mohla narušiť bohoslužby, preto ich navštevuje súkromne, keď trávi víkendy vo svojom sídle v Camp Davide.
      Obama naposledy navštívil kostol verejne v septembri krátko po zverejnení prieskumu, v ktorom väčšina Američanov vyslovila pochybnosti o jeho viere.
      Obamova tohtoročná 11-dňová rodinná dovolenka na Havaji zostala takmer úplne mimo zrakov verejnosti. Vianoce tam trávil aj v rokoch 2008 a 2009.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona