Prezident UEFA sa na kongrese obul do predstaviteľov najbohatších súťaží

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 15:24 • 2 min
Prezident UEFA sa na kongrese obul do predstaviteľov najbohatších súťaží

Helsinki - Každá z 55 členských asociácií Európskej futbalovej únie (UEFA) dostane solidárnu platbu vo výške 1 milión eur. Potvrdil to v stredu na 41. riadnom kongrese UEFA v Helsinkách jej prezident Aleksander Čeferin zo Slovinska.

slovakia

left justify in out

Prvý muž európskeho futbalu povedal, že extraplatba je možná vďaka "excelentným finančným výsledkom z národných tímových súťaží". Podľa Čeferina nie je úlohou UEFA akumulovať financie, ale rozvíjať futbal v členských krajinách. V sezóne 2016/2016 UEFA dosiahla zisk 102,1 miliónov eur aj vďaka EURO 2016 vo Francúzsku. Finančné rezervy riadiaceho orgánu tak stúpli na aktuálnych 633 miliónov eur.

 

Čeferin tiež v jeho prejave uviedol, že UEFA sa nenechá vydierať od najväčších európskych líg združených v EPFL (European Professional Football Leagues). Obe organizácie sú v permanentnom konflikte ohľadom časových harmonogramov pohárových súťaží, resp. počtu miesteniek a finančných prémií v nich. "Nikdy sa nenecháme vydierať tými, ktorí si myslia, že môžu manipulovať menšími súťažami, resp. ich národnými asociáciami preto, lebo generujú astronomické finančné príjmy."

 

Prezident UEFA tiež predstavil opatrenia na zamedzenie sexuálneho obťažovania mladistvých. "Nemôžeme pred tým zatvárať oči," dodal.

Kongres jednohlasne schválil súhrn reforiem, medzi nimi napríklad limit maximálne troch štvorčlenných volebných období funkcionárov UEFA.

 

V Helsinkách vystúpil aj prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino, ktorý povedal, že minuloročné zvolenie Čeferina znamená ukončenie dlhoročných sporov UEFA a FIFA: "Táto dlhoročná hlúpa rivalita medzi UEFA a FIFA viac neexistuje a nikdy ani existovať nemala."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies