Prezident úderom na gong otvoril obchodovanie na burze v Amsterdame

NETKY.SK • 21 November 2012, 11:23 • 2 min
Prezident úderom na gong otvoril obchodovanie na burze v Amsterdame

Prezident úderom na gong otvoril obchodovanie na burze v Amsterdame - Svet Prezident SR Ivan Gašparovič dnes o 9. hodine úderom na gong symbolicky otvoril obchodovanie na burze v Amsterdame.

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič dnes o 9. hodine úderom na gong symbolicky otvoril obchodovanie na burze v Amsterdame. Prehliadka amsterdamskej burzy je súčasťou oficiálnej návštevy slovenskej hlavy štátu v Holandskom kráľovstve, na ktorej sa prezident zdrží do štvrtka 22. novembra.

Prezidenta počas návštevy v Holandsku sprevádza aj minister hospodárstva Tomáš Malatinský a minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. Podľa Lajčáka bolo takéto otvorenie burzy slovenskou hlavou štátu príjemnou symbolikou. "Amsterdamská burza štartuje obchodovanie na európskych burzách. Dnešný deň sme spustili my, spustil ho prezident Gašparovič," priblížil Lajčák.

Dnes ešte prezident v Haagu absolvuje stretnutie s holandským premiérom Markom Ruttem, predsedom Senátu Fredom de Graafom, predsedníčkou Druhej komory holandského parlamentu Anouchkou van Miltenburgovou a zúčastní sa rokovania za okrúhlym stolom vo Zväze zamestnávateľov. Pôjde tiež na inovačný seminár v Holandskej obchodnej komore a na programe je i stretnutie s predsedom Medzinárodného súdneho dvora v Haagu Petrom Tomkom a s krajanmi. V posledný deň návštevy zavíta aj do holandského výskumno-vývojového centra v meste Eindhoven.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies