Prezident udelil najvyšším predstaviteľom EÚ vysoké štátne vyznamenania

NETKY.SK • 30 Apríl 2014, 20:45 • 2 min
Prezident udelil najvyšším predstaviteľom EÚ vysoké štátne vyznamenania

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič dnes pri príležitosti 10. výročia vstupu Slovenska do EÚ udelil vysoké štátne vyznamenania najvyšším predstaviteľom únie.

slovakia

left justify in out

Rad Bieleho dvojkríža II. triedy za mimoriadne zásluhy o posilnenie postavenia Slovenska v medzinárodných vzťahoch dostal predseda Európskej rady Herman Van Rompuy a šéf Európskeho parlamentu Martin Schulz.

 

Generálny riaditeľ Európskeho fondu finančnej stability a bývalý generálny riaditeľ Direktoriátu EK pre ekonomické a finančné záležitosti Klaus Regling dostal to isté vyznamenanie za mimoriadnu podporu ekonomických reforiem SR počas prístupového procesu do EÚ. Za mimoriadnu podporu počas prístupového procesu Slovenska do EÚ zasa Gašparovič vyznamenaním ocenil bývalého spravodajcu Európskeho parlamentu Jana Marinusa Wiersmu. Rad Bieleho dvojkríža II. triedy dostal v pondelok od hlavy štátu aj šéf Európskej komisie José Manuel Barroso. 

 

"Slovensko sa za desať rokov stalo zodpovedným členom EÚ, stali sme sa zodpovednými, pretože sme dokázali naplniť to, čo od nás členstvo žiadalo. Stali sme sa zodpovednými aj preto, že sme našli pomocnú ruku, ktorú ste nám podali vy, najvyšší predstavitelia EÚ," povedal Gašparovič v príhovore. Pomocnú ruku lídrov únie pritom Slovensko podľa Gašparoviča cítilo nielen v minulosti, ale cíti ju aj dnes. "Chcem poďakovať za seba aj za občanov za pomoc, ktorú sme od vás dostávali," ukončil prezident.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies