Prezident UCI bude môcť byť zlovený len tri funkčné obdobia

NETKY.SK • 14 Október 2016, 14:47 • 2 min
Prezident UCI bude môcť byť zlovený len tri funkčné obdobia

AIGLE - Medzinárodná cyklistická únia (UCI) pristúpila k zmenám svojho vnútorného poriadku, podľa ktorých prezident bude môcť zastávať úrad iba tri funkčné obdobia za sebou.

slovakia

left justify in out

Riadiaci orgán športu poznačeného dopingovými aférami jazdcov, ku ktorým predchádzajúce vedenia nie vždy pristupovali s dostatočným dôrazom, ohlásil na svojom kongrese začiatok "nového demokratického procesu".

 

V riadiacej komisii UCI po novom budú mať najmenej dvojnásobné zastúpenie všetky kontinentálne konfederácie. Nad voľbami trojčlennej etickej komisie bude dohliadať nezávislý notár alebo osoba s iným právnickým vzdelaním. Komisia zase bude môcť zrušiť akýkoľvek volebný proces v rámci UCI, ktorý neprebehne podľa stanov.


"Prijaté opatrenia sú v súlade s praxou v iných medzinárodných federáciách a pomôžu obnoviť dôveryhodnosť UCI," uviedol prezident organizácie Brian Cookson.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies