Prezident Trump sa nezúčastní udeľovania Cien Kennedyho centra

NETKY.SK • 20 August 2017, 09:06 • 2 min
Prezident Trump sa nezúčastní udeľovania Cien Kennedyho centra

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump a prvá dáma Melania sa netradične rozhodli nezúčastniť sa podujatí, usporiadaných na počesť laureátov prestížnych Cien Kennedyho centra, aby "umožnili oceneným umelcom oslavovať ich úspech bez akýchkoľvek politických rozptýlení", Biely dom oznámil v sobotu.

slovakia

left justify in out

Bývalí americkí prezidenti a ich prvé dámy zvykli minulé roky hostiť laureátov na slávnostnej recepcii v Bielom dome pred veľkolepým gala večerom Kennedyho centra.

 

Trump sa rozhodol prerušiť túto tradíciu deň po tom, čo celá prezidentská Rada pre umenie and humanitné vedy odstúpila z funkcie na protest proti jeho výrokom o demonštrácii, organizovanej minulý víkend belošskými nacionalistami v meste Charlottesville v štáte Virginia. Prezident Trump vtedy vyjadril presvedčenie, že za násilnosti, pri ktorých vyhasol aj život aktivistu proti rasizmu, nesú vinu "obe strany".

 

Prezident má však napätý vzťah s mnohými umelcami a viacerí laureáti Cien Kennedyho centra avizovali, že sa slávnostnej recepcie v Bielom dome nezúčastnia.

 

Medzi ocenenými sú speváčka Gloria Estefan, jej kolega, skladateľ a interpret Lionel Richie, choreografka Carmen de Lavallade, televízny producent Norman Lear či raper LL Cool J.

 

Donald Trump a prvá dáma Melania "úprimne blahoželajú a prajú všetko najlepšie všetkým laureátom tohtoročných cien", oznámil Biely dom.

 

Slávnostný gala večer s udeľovaním cien je naplánovaný na 3. decembra, pričom počas programu vystúpia viacerí umelci.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona