VIDEO Prezident Trump prvýkrát rozsvietil národný vianočný strom

NETKY.SK • 1 December 2017, 07:01 • 2 min
VIDEO Prezident Trump prvýkrát rozsvietil národný vianočný strom

WASHOGTON - Americký prezident Donald Trump vo štvrtok večer po prvý raz slávnostne rozsvietil takzvaný národný vianočný strom v parku pri Bielom dome. Zároveň celej krajine zaželal "veselé Vianoce a šťastný nový rok" a "nádherné sviatky".

slovakia

left justify in out

Spolu s Trumpom odpočítavala rozžiarenie vianočného stromu so zlatými svetlami a striebornými hviezdami aj jeho manželka Melania, ktorá napokon stisla tlačidlo. Na každoročnej, v poradí už 95. ceremónii, prezidenta a prvú dámu sprevádzali aj ďalší členovia rodiny.

 

Celú slávnosť spoločne moderovali televízna moderátorka Kathie Leeová Giffordová a herec Dean Cain. Hudobný program zabezpečili skupina Beach Boys, spevák Jack Wagner, speváčka Wynonna Juddová, country spevák Craig Campbell a ďalší.

 

S tradíciou rozsvecovania amerického národného vianočného stromu začal v roku 1923 vtedajší prezident Calvin Coolidge. Ceremónia sa každoročne koná v Prezidentskom parku, ktorý sa nachádza južne od Bieleho domu.

 

 

Informovala o tom v piatok agentúra AP.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona