Prezident Trump pohrozil KĽDR vojenskou akciou

NETKY.SK • 11 August 2017, 16:00 • 2 min
Prezident Trump pohrozil KĽDR vojenskou akciou

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump varoval v piatok Pchjongjang pred vojenskou akciou.

slovakia

left justify in out

Nemecká kancelárka Angela Merkelová odmietla dnes vojenské riešenie severokórejskej krízy a vyzvala na ukončenie eskalácie vo výmene názorov medzi Washingtonom a Pchjongjangom.

 

Čoraz ostrejšia výmena názorov je podľa nej "zlá reakcia". Vyjadrila sa tak po vojne slov medzi americkým prezidentom Donaldom Trumpom a Pchjongjangom, čím sa dramaticky zintenzívnil konflikt ohľadne programu vývoja jadrových zbraní v Kórejskej ľudovodemokratickej republike (KĽDR).

 

"Taktiež nevidím vojenské riešenie (konfliktu) a nepovažujem ho za nevyhnutné," povedala Merkelová na tlačovej konferencii v Berlíne. Namiesto toho vyzvala všetky strany zapojené do tejto krízy vrátane USA, Číny, Južnej Kórey a Japonska, aby úzko spolupracovali s Organizáciou Spojených národov. Nemecko bude podľa jej slov spolupracovať s týmito krajinami na diplomatických riešeniach krízy na Kórejskom polostrove.

 

"Vojenské riešenia sú plne pripravené, máme nabité, pokiaľ by Severná Kórea konala neuvážene," napísal na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. Podľa vlastných slov však dúfa, že severokórejský vodca Kim Čong-un "nájde inú cestu".

 

 

 


Severná Kórea vo štvrtok oznámila, že chce odpáliť štyri balistické rakety smerom k tichomorskému ostrovu Guam, kde sa nachádzajú americké vojenské základne. Trump vyhlásil, že Severná Kórea by "urobila najlepšie, keby sa už nikdy Spojeným štátom nevyhrážala".

 

V opačnom prípade "bude čeliť ohňu a besneniu, aké ešte tento svet nevidel". Vláda v Pchjongjangu tieto slová odmietla ako "kopu nezmyslov".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies