Prezident Trump na Twitteri opäť kritizoval azylovú politiku Švédska

NETKY.SK • 20 Február 2017, 18:05 • 2 min
Prezident Trump na Twitteri opäť kritizoval azylovú politiku Švédska

WEST PALM BEACH - Prezident USA Donald Trump dnes na Twitteri zverejnil ďalší odkaz kritizujúci prisťahovaleckú politiku Švédska.

slovakia

left justify in out

Napísal: "FALOŠNÉ SPRÁVY v médiách sa pokúšajú tvrdiť, že prisťahovalectvo rozsiahlych rozmerov vo Švédsku sa krásne vyvíja. NIE!"

 

Švédska verejnosť prijala s počudovaním Trumpov výrok z piatka 17. februára, keď na zhromaždení na Floride vyhlásil, že v tejto škandinávskej krajine sa stal určitý závažný incident. Spomenul ho v súvislosti s teroristickými útokmi, ku ktorým došlo v Európe.

 

Nebolo jasné, o čom presne prezident USA hovorí, zo Švédska však v piatok večer nehlásili nijaké vážne bezpečnostné incidenty. Trump následne v nedeľu na Twitteri uviedol, že na mysli mal prípad, o ktorom sa dozvedel z televízie.

 

Prezident zrejme poukazoval na pasáž odvysielanú v piatok večer v programe "Tucker Carlson Tonight" americkej spravodajskej televízie Fox News. Tá informovala, že Švédsko prijalo vlani vyše 160.000 žiadateľov o azyl, ale iba 500 migrantov si našlo vo Švédsku zamestnanie. V správe Fox News sa ďalej uvádzalo, že v severskej krajine nastal i nárast násilia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies