Prezident Trump dnes predstavil sľúbenú a dlhodobo očakávanú daňovú reformu

NETKY.SK • 27 Apríl 2017, 11:51 • 2 min
Prezident Trump dnes predstavil sľúbenú a dlhodobo očakávanú daňovú reformu

WASHINGTON – Trumpova administratíva predstavila najväčšiu daňovú reformu od čias prezidenta Ronalda Reagana.

slovakia

left justify in out

Daňová reforma spočíva v rapídnom znižovaní daňového zaťaženia firiem o 35 % a fyzických osôb o 15%. Reforma ešte čaká na schválenie v Kongrese. Biely dom zaručuje hospodársky rast, zaistí prosperitu strednej triede a zaistí nové pracovné miesta.

 

Niektorí neprajníci sa vyjadrujú, že takýmto krokom sa prehĺbi rozpočtový deficit. Minister financií Steven Mnuchin považuje Trumpov plán za dobrý, ktorý povedie k hospodárskemu rastu. "Bude to najvýraznejšie zníženie daní a najväčší daňová reforma v histórii našej krajiny," vyhlásil Mnuchin.

 

Plán zahŕňa zjednodušenie daňových pravidiel, zníženie daňovej sadzby pre FO, zníženie daňového odpočtu pre manželské páry. Minister financií uviedol, že by rád výrazne znížil daňovú sadzbu pre firmy, ktoré si budú presúvať svoje zisky zo zahraničia do USA.

 

Americké firmy v zahraničí držia zisky v objeme okolo 2,6 bilióna dolárov, takýmto spôsobom by firmám ušetrili statisíce za poplatkoch a dostali peniaze do obehu. Zníženie daní podnikom aj jednotlivcom bolo jedným z hlavných pilierov Trumpovej volebnej kampane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies