Prezident Tadžikistanu s rodinou údajne používajú luxusné autá kradnuté v Nemecku!

NETKY.SK • 20 December 2013, 14:21 • 2 min
Prezident Tadžikistanu s rodinou údajne používajú luxusné autá kradnuté v Nemecku!

DUŠANBE - Tadžikistan dnes odmietol obvinenia nemeckých úradov, že rodina jeho prezidenta Rachmanova používa luxusné limuzíny ukradnuté v Nemecku.

slovakia

left justify in out

Hovorca tadžického ministerstva zahraničných vecí Abdulfajz Atojev označil tieto tvrdenia za pokus zasadiť úder imidžu krajiny. Zdôraznil, že tadžické úrady tieto "nevierohodné informácie" preverujú. Vyšetrovatelia kriminálnej polície z Berlína pomocou GPS vystopovali v Tadžikistane množstvo ukradnutých vozidiel. Berlínsky senátor pre justíciu a ochranu spotrebiteľov Thomas Heilmann a nemecké ministerstvo zahraničných vecí sa už dlho pokúšajú získať autá späť, uviedla agentúra DPA.

Tadžický veľvyslanec v Berlíne Imomuddin Sattorov pre tadžické vysielanie rádia Sloboda uviedol, že obvinenia sú provokáciou. Podľa neho je zvláštne, že tieto údajne ukradnuté autá neboli zadržané počas cesty cez najmenej päť štátov. Nemeckým úradom vytkol, že kolegov neinformovali.

Podľa štvrtkových informácií nemeckej justície boli úradom v Tadžikistane už v rokoch 2011 a 2012 predložené v tejto veci žiadosti o právnu pomoc. Do Berlína však neprišlo nič okrem dokumentov a odpisov zo svedeckých výpovedí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies