Prezident STZ Tibor Macko: Veľa príjemných prekvapení

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 13:56 • 2 min
Prezident STZ Tibor Macko: Veľa príjemných prekvapení

BRATISLAVA - Prezident Slovenského tenisového zväzu (STZ) Tibor Macko síce uznal, že víkendový bratislavský triumf Sloveniek nad Švédkami 4:0 v play-off o II. svetovú skupinu Pohára federácie 2016 reprezentačných družstiev žien bol vzhľadom na okolnosti "povinným cvikom", ale zároveň upozornil na viacero faktorov, ktoré potešili.

slovakia

left justify in out

"Súper pricestoval bez niektorých kvalitných hráčok a s veľmi mladým, hoci šikovným tímom, takže víťazstvo našich dievčat sa dalo očakávať. Napriek tomu je však čo vyzdvihnúť. Veľmi príjemne ma prekvapila stabilizovaná výkonnosť Karolíny Schmiedlovej, ktorá svoje zápasy vyhrala s prehľadom, hoci začiatky druhých setov zhodne boli, aké boli. Celkovo však predviedla veľmi kvalitný tenis a v súvislosti s ňou sa máme na čo tešiť. Spoľahlivý výkon s technickou vyspelosťou a pestrosťou ukázala Daniela Hantuchová. Potvrdila svoje skúsenosti aj to, že keď je v pohode, stále vie zahrať naozaj dobre," povedal Tibor Macko pre agentúru SITA. 

 

Do Aegon arény NTC si našlo cestu dosť fanúšikov. "Návštevnosť ma tiež veľmi príjemne prekvapila, a to najmä v sobotu. Diváci v oba dni prišli v hojnom počte, čo si veľmi cením a vážim. Ďalším príjemným prekvapením bolo, aká dobrá atmosféra panovala v našom zázemí. Hráčky prišli povzbudiť aj tie tenistky, ktoré zo zdravotných dôvodov absentovali v kádri. Počnúc prípravou to bol vydarený týždeň s víťazným koncom," rekapituloval T. Macko. 

 

Slovenky spoznajú súpera na 1. kolo II. svetovej skupiny 3. júna, na základe pravidla o reciprocite, zloženia druhej osmičky v hierarchii a renkingové postavenia krajín sa črtá ich ďalší domáci duel. "Práve také je moje hlavné želanie: hrať opäť u nás. Bol by som veľmi rád, ak by to vyšlo, a dúfam, že naše tenistky vtedy budú fit a v hernej pohode. Ťažko si v takomto predstihu vyberať nejaký tím. Bude sa hrať až o desať mesiacov a nemôžeme vedieť, kto by napokon za jednotlivé krajiny nastúpil. Navyše, mnohé minulotýždňové výsledky pripomenuli, že v tímových súťažiach sa môže udiať čokoľvek," podotkol Tibor Macko a zaželal si, aby dôvod na radosť pre fanúšikov slovenského tenisu priniesol aj júlový daviscupový duel Rumunsko - SR. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies