Prezident SR prijal sľub olympionikov, odovzdal im menovacie dekréty

NETKY.SK • 10 Júl 2012, 12:34 • 2 min
Prezident SR prijal sľub olympionikov, odovzdal im menovacie dekréty

Prezident SR prijal sľub olympionikov, odovzdal im menovacie dekréty - Zaujímavosti Prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič odovzdal v utorok menovacie dekréty tridsiatke športovcov 46-člennej londýnskej misie. Olympijský sľub do jeho rúk zložili v

slovakia

left justify in out

img

Prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič odovzdal v utorok menovacie dekréty tridsiatke športovcov 46-člennej londýnskej misie. Olympijský sľub do jeho rúk zložili v priestoroch historickej budovy NR SR za celú výpravu OH 2012 strelkyňa Danka Barteková a rýchlostný kanoista Erik Vlček.
      Za neprítomných športovcov na slávnosti u hlavy štátu prevzal menovacie dekréty šéf výpravy a viceprezident Slovenského olympijského výboru (SOV) Ľubor Halanda. Počas slávnostného príhovoru šéf SOV František Chmelár zdôraznil, že hoci ide o najmenšiu výpravu na letné OH v ére samostatnosti (celkovo 85 členov), rozhodujúca je kvalita a nie kvantita a výprava je pripravená vzorne reprezentovať. Halanda následne predstavil zúčastnených členov výpravy.
      "V mene všetkých športovcov slovenských výprav sľubujeme, že na Hrách XXX. olympiády Londýn 2012 budeme rešpektovať a dodržiavať Olympijskú chartu, etické princípy a pravidlá, ktorými sa tieto hry riadia a budeme súťažiť bez dopingu a drog, v ozajstnom športovom duchu, pre slávu a česť športu a vzornú reprezentáciu Slovenskej republiky. Tak sľubujeme!" vyhlásili za všetkých Barteková s Vlčekom.
      Prítomní si následne vypočuli hymnu a ceremónia vyvrcholila príhovorom prezidenta, ktorý vo svojej reči okrem iného spomenul výkony slovenských cyklistov na prebiehajúcich pretekoch Tour de France: "Verím, že podobnú radosť budeme zažívať aj pri sledovaní vašich disciplín v Londýne. Na olympiáde nejde len o víťazstvá, no všetkým vám držím palce, aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies