Prezident SR odcestuje na pracovnú návštevu Talianskej republiky a Litvy

NETKY.SK • 1 Jún 2011, 08:52 • 2 min
Prezident SR odcestuje na pracovnú návštevu Talianskej republiky a Litvy

Prezident SR odcestuje na pracovnú návštevu Talianskej republiky a Litvy

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič s manželkou odcestuje 1. júna 2011 na pracovnú návštevu do Talianskej republiky. V Ríme sa hlava štátu zúčastní na oslavách  150. výročia zjednotenia Talianska, na ktorú prezidenta Ivana Gašparoviča pozval taliansky prezident  Giorgio Napolitano. Oficiálne oslavy v Ríme, ktorých súčasťou bude aj vojenská prehliadka na Via dei Fori Imperiali, sú na programe vo štvrtok 2. júna a zúčastnia sa na nich delegácie z vyše 40 krajín sveta. Účasť prezidenta SR na oslavách a neformálne stretnutia Ivana Gašparoviča s prezidentom Giorgiom Napolitanom poskytujú vhodný priestor na potvrdenie tradične dobrej spolupráce Bratislavy s Rímom  v bilaterálnych, európskych  či euroatlantických  témach. Prezident SR má v Ríme na programe aj bilaterálne stretnutie s prezidentkou Švajčiarskej konfederácie Micheline Calmy-Reyovou.
      Z Ríma sa Ivan Gašparovič s delegáciou presunie do Benátok, kde sa stretne s predstaviteľmi regionálnej vlády. Región Benátsko je jednou z ekonomicky  najvyspelejších oblastí Talianska, ktoré patrí medzi najvýznamnejších obchodných partnerov a investorov v SR. Stretnutie Ivana Gašparoviča s asesorom regiónu Benátsko pre rozpočet, cezhraničnú a medzinárodnú spoluprácu a miestne organizácie Robertom Ciambettim bude príležitosťou na diskusiu o možnostiach zintenzívnenia vzájomnej obchodno-ekonomickej spolupráce, ako aj spolupráce na úrovní samospráv a regiónov. Prezident SR si prezrie aj niektoré kultúrne pamiatky mesta. Do vlasti pricestuje v piatok 3. júna 2011 v popoludňajších hodinách.

      Prezident SR s manželkou odcestuje na oficiálnu návštevu Litvy. Stretne sa s tromi najvyššími ústavnými činiteľmi – s prezidentskou, predsedníčkou Snemu a s premiérom. Navštívi Palangu a obec Neringa.
      Stručný program  5.6.2011 16.30 odlet z Bratislavy  6.6.2011 pobyt vo Vilniuse, stretnutia s 3 najvyššími ústavnými činiteľmi, 16.00 odlet do Palangy  7.6.2011    9.00 odlet do Neringy, 15.00 odlet z Palangy do Bratislavy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies