Prezident SR nepodporí zákon, ktorý by obmedzoval nezávislosť ÚRSO

NETKY.SK • 14 Október 2010, 11:46 • 2 min
Prezident SR nepodporí zákon, ktorý by obmedzoval nezávislosť ÚRSO

Prezident SR nepodporí zákon, ktorý by obmedzoval nezávislosť ÚRSO

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič nepodporí novelu zákona o regulácii sieťových odvetví, ktorá by akýmkoľvek spôsobom obmedzovala nezávislosť tohto regulačného orgánu. Po stretnutí hlavy štátu s predsedom Rady pre reguláciu ÚRSO Jozefom Holjenčíkom to povedal hovorca prezidenta Marek Trubač.   Hlava štátu je presvedčená, že tak rada ako aj samotný Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) má prioritne slúžiť na oprávnenú ochranu obyvateľstva a nemal by sa dostať do postavenia, ktoré by mohli ovplyvňovať či už distribútori energií alebo aj vláda.
Ako povedal po stretnutí predseda rady Jozef Holjenčík, súčasná legislatíva upravujúca postavenie rady a ÚRSO je dostatočná a plne kompatibilná s regulačným právom požadovaným Európskou úniou, pre ktorú je tiež prioritou nezávislosť regulácie bez akýchkoľvek mocenských vplyvov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies