Prezident SR Ivan Gašparovič prijal predstaviteľov spoločnosti Samsung

NETKY.SK • 24 Február 2012, 08:14 • 2 min
Prezident SR Ivan Gašparovič prijal predstaviteľov spoločnosti Samsung

Prezident SR Ivan Gašparovič prijal predstaviteľov spoločnosti Samsung - Slovensko Prezident SR Ivan Gašparovič prijal predstaviteľov spoločnosti Samsung Electronics na čele s generálnym riaditeľom a podpredsedom predstavenstva Geesung Choiom. Hlava štátu

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič prijal predstaviteľov spoločnosti Samsung Electronics na čele s generálnym riaditeľom a podpredsedom predstavenstva Geesung Choiom.
      Hlava štátu na stretnutí vyzdvihla prínos firmy pre zamestnanosť v našej krajine. "Pre Slovensko je veľmi dôležité, že dokážete spolu so subdodávateľskými firmami zamestnávať vyše 8000 ľudí," uviedol v úvode stretnutia prezident. Predstaviteľom Samsungu sa poďakoval za 10-ročné pôsobenie firmy na Slovensku. Podľa generálneho riaditeľa Geesung Choia Samsung u nás úspešne pôsobí aj vďaka dobrej spolupráci s doterajšími vládami.
      Prezident sa zaujímal o investičné a rozvojové zámery tejto spoločnosti, ktorá je jedným z najväčších výrobcov elektrotechniky na svete. Geesung Choi uviedol, že kórejská spoločnosť si Slovensko vybrala aj preto, lebo má výbornú pozíciu pre logistiku. Prezident reagoval, že "Slovensko je vďačné za to, že Samsung si ho vybral ako miesto pre centrum svojej logistiky v Európe."
      Ivan Gašparovič sa s generálnym riaditeľom Geesung Choiom rozprával aj o investičnom zámere na modernizáciu výroby nových modelov LED televízorov v Galante, avizovanej vo výške 90 miliónov eur. Samsung v tejto súvislosti požiadal vládu SR o investičný stimul vo výške 28 miliónov eur, no kabinet včera tento návrh odložil. "Som presvedčený, že pri vašom rokovaní s vládou dôjde k obojstranne prospešnej dohode," reagoval na slová kórejského hosťa Ivan Gašparovič. Dodal však, že vzhľadom na blížiace sa voľby, bude rozhodujúci pohľad nového kabinetu. Pri ďalších rozhovoroch s predstaviteľmi vlády prezident prisľúbil predstaviteľom Samsungu svoju podporu. 
      Prezident považuje za potrebné intenzívnejšie spolupracovať so slovenskými vedecko-vzdelávacími inštitúciami a univerzitami. Najvyšší predstaviteľ Samsungu zdôraznil, že firma potrebuje vysoko špecializovaných odborníkov, ktorých hľadá aj na slovenských vysokých školách. "Doteraz sme sa sústreďovali hlavne na výrobu. Chceme pomôcť Slovensku s výskumom a aj preto budeme hľadať možnosti spolupráce s vašimi vysokými školami," povedal generálny riaditeľ a podpredseda predstavenstva Samsungu. 
      Samsung Electronics Slovakia sa na základe rozhodnutia Vlády SR stal Strategickým podnikom. Spoločnosť investovala v Galante od r. 2002 do roku 2011 celkove vyše 350 miliónov eur. Spolu so sesterskou spoločnosťou Samsung Electronics LCD Slovakia vo Voderadoch (SELSK), Samsung preinvestoval na Slovensku viac ako 610 miliónov eur, z čoho 480 miliónov eur bolo preinvestovaných v rokoch 2006 až 2011. Ďalšou plánovanou investíciou do modernizácie výroby je projekt vo výške 90 miliónov eur v nasledujúcich troch rokoch (počnúc 2012) v Galante. 
      Samsung Electronics Slovakia sa za 10 rokov pôsobenia na Slovensku zaradil medzi najväčšie výrobné podniky v krajine. Výrobné závody Samsung zamestnávajú na Slovensku približne 4500 zamestnancov a spolu s dodávateľmi je to asi 8500 zamestnancov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies