Prezident SR hovoril o vývoji ekonomiky s guvernérom NBS J. Makúchom

NETKY.SK • 16 August 2011, 11:21 • 2 min
Prezident SR hovoril o vývoji ekonomiky s guvernérom NBS J. Makúchom

Prezident SR hovoril o vývoji ekonomiky s guvernérom NBS J. Makúchom - Slovensko Prezident SR Ivan Gašparovič dnes prijal guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS) Jozefa Makúcha, s ktorým hovorili o aktuálnom vývoji ekonomiky u nás a vo svete.

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič dnes prijal guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS) Jozefa Makúcha, s ktorým hovorili o aktuálnom vývoji ekonomiky u nás a vo svete. Guvernér centrálnej banky hlavu štátu informoval o situácii na devízových a kapitálových trhoch, ako aj o nedávnych krokoch Európskej centrálnej banky, ktorá nakúpila dlhopisy Španielska a Talianska. Prezident republiky sa zaujímal o vývoj inflácie, predpoklady rastu HDP a vývoj nezamestnanosti na Slovensku aj v kontexte nedávneho prepadu akcií na svetových burzách. Jozef Makúch hlavu štátu ubezpečil, že slovenský bankový sektor je zdravý, pričom jeho kapitálová sila a likvidita nie sú ohrozené. Obaja predstavitelia sa zhodli v názore, že "Slovenskú republiku čaká dôležité a zodpovedné rozhodnutie o rozšírení tzv. eurovalu". Ako uviedol po stretnutí guvernér NBS, "potrebujeme jasne deklarovať, že chceme v budúcnosti patriť do európskej rodiny, kam napokon vyvážame aj väčšinu našich tovarov. Čiže chceme byť aj naďalej stabilným prvkom Európy". Podľa hlavy štátu "Slovensko by sa malo zachovať ako dôveryhodný partner a člen Európskej únie".
      Prezident Ivan Gašparovič už minulý týždeň začal sériu stretnutí s politickými lídrami, s ktorými diskutuje na tému postoja SR k rozšíreniu eurovalu. Tento týždeň by mal tieto rozhovory uzavrieť stretnutím s premiérkou Ivetou Radičovou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies