Prezident SR bol v čase nešťastia na poľovačke doma v Limbachu

NETKY.SK • 24 Január 2013, 08:27 • 2 min
Prezident SR bol v čase nešťastia na poľovačke doma v Limbachu

Prezident SR bol v čase nešťastia na poľovačke doma v Limbachu - Politika Prezident SR Ivan Gašparovič bol 2. augusta 2009, v deň tragickej poľovačky, na ktorej zahynul jeho známy Michal Bobák, u seba doma v Limbachu.

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič bol 2. augusta 2009, v deň tragickej poľovačky, na ktorej zahynul jeho známy Michal Bobák, u seba doma v Limbachu. Prišiel tam 31. júla o 21.40 h a následne sa prvýkrát znovu presúval až 2. augusta o 19.05 h, keď išiel na Tehelné pole v Bratislave. Vyplýva to zo správy, ktorú dnes prezidentská kancelária dostala od riaditeľa úradu pre ochranu ústavných činiteľov.
      Prezidentov harmonogram rezort vnútra zrekonštruoval na základe evidencie príslušníkov Policajného zboru, ktorí zabezpečujú prepravu a ochranu hlavy štátu. Zároveň sa zrealizovala kontrola kníh prevádzky dopravných prostriedkov. Zverejnený harmonogram prepravy prezidenta tiež potvrdzuje jeho predchádzajúce tvrdenie, že sa z dovolenky v Chorvátsku vrátil už 31. júla 2009, a to o 21.00 h.
      Poľovačku, pri ktorej zahynul prezidentov známy Michal Bobák, začiatkom roka pripomenul na svojom blogu Juraj Poláček. K neúmyselnému zabitiu sa pritom už po nešťastí priznal Štefan Drozd, ktorý bol za to aj odsúdený. Hlava štátu preto rozhodla o podaní trestného oznámenie na neznámeho páchateľa pre ohováranie. V médiách sa však následne objavili viaceré špekulácie, pretože prezidentov hovorca omylom uviedol nesprávnu informáciu o tom, kde sa mal Ivan Gašparovič 2. augusta nachádzať.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies