Prezident SOV Chmelár je s vystúpením v Soči spokojný

NETKY.SK • 22 Február 2014, 09:40 • 2 min
Prezident SOV Chmelár je s vystúpením v Soči spokojný

ADLER - od vyslaných redaktorov Petra Mráza a Petra Pašutha) - Vedenie slovenskej výpravy na XXII. zimných olympijských hrách v Soči nepovažuje účinkovanie športovcov pod piatimi kruhmi v čiernomorskom letovisku za neúspech.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Zlato hneď pri prvom štarte Anastasie Kuzminovej bol veľký úspech. Sme radi, že sa na týchto pretekoch zúčastnili aj hokejisti, no škoda, že sa kúsok zlata na nich nenalepilo," povedala šéfka slovenskej výpravy Janka Gantnerová a pokračovala: "Po septembrovom stretnutí štábu so zástupcami zväzov boli požiadavky na realizačné tímy, čo je veľmi náročná úloha. Anastasia Kuzminová a Veronika Velez-Zuzulová boli naše priority pri plánoch o realizačných tímoch. Bohužiaľ, naša úspešná alpská lyžiarka sa zranila. Z týchto požiadaviek vyplynul aj mnou predpovedaný zisk medailí. Úspech každej výpravy závisí od výsledkov športovcov. Hokejistom účinkovanie na turnaji nevyšlo a na základe toho všetci hovoria o neúspechu celej výpravy. Naši športovci však v Soči dosiahli niekoľko veľmi pekných výsledkov. Členovia realizačných tímov pripravili výborné podmienky pre športovcov. Nemali sme ani jednu sťažnosť na nedostatočné zabezpečenie podmienok. Chcela by som vyzdvihnúť aj spoluprácu s jednotlivými športovými zväzmi."

Šéfka slovenskej výpravy sa v hodnotení nevyhla ani reakcii na správy zo Slovenska, ktoré označovali účinkovanie SR na ZOH 2014 ako "rodinnú dovolenku". Podľa Gantnerovej si všetci športovci zaslúžili cestovať na zimné olympijské hry do Soči, keďže v náročných podmienkach z nich vyrástli šikovní športovci. Hlavný podiel na tom majú najmä ich rodinní príslušníci, ktorí figurujú aj v jednotlivých realizačných tímoch.

Prezident Slovenského olympijského výboru (SOV) František Chmelár tesne pred skončením XXII. zimných olympijských hier v Soči uviedol, že nemá dôvod meniť nič na tvrdení, že hry sú dobre zorganizované a podmienky pre športovcov výborné. "Myslím si, že Soči sa zapíšu ako jedny z najlepšie organizovaných ZOH v histórii. Boli sme a stále sme realistickí. Ja osobne sklamaný nie som, skôr naopak. Máme niekoľko pozitívnych výsledkov. Za mimoriadny úspech treba považovať zisk zlatej medaily Anastasie Kuzminovej," povedal F. Chmelár a o diplomatických povinnostiach počas hier dodal: "Mali sme niekoľko veľmi významných stretnutí. Prvýkrát v histórii hlava štátu organizačnej krajiny pozvala na stretnutie všetkých prezidentov národných olympijských výborov, ktorý sa zúčastnili na ZOH." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies