Prezident šokoval, zastavil na červenú, aby mohli ľudia prejsť! Prekvapí vás, v ktorej krajine

NETKY.SK • 17 Október 2017, 07:53 • 2 min
Prezident šokoval, zastavil na červenú, aby mohli ľudia prejsť! Prekvapí vás, v ktorej krajine

Je to náhoda alebo zámer, že tieto fotky obleteli svet a vzbudili záujem sociálnych sietí a médií? Svetové agentúry v tom majú jasno.

slovakia

left justify in out

Ktorý prezident zastane na červenú, aby mohli ľudia prejsť cez cestu? No predsa mongolský! Khaltmaa Battulga to však asi nerobí úplne nezištne, keďže sociálne siete a médiá ho už raz "načapali", ako stojí obklopený ochrankármi a čaká na zelenú, informuje Ćeská tlačová kancelária.

 

Jeho posledné "nezištné gesto" šokovalo nielen spoluobčanov, ale najmä zahraničné médiá. Fotografie z "incidentu" sa šírili sociálnymi sieťami a budia nadšenie, pretože žiadna z predchádzajúcich hláv štátu sa nikdy nezastavila, aby dala prednosť obyčajným ľuďom, napísal ulánbátarský redaktor agentúry FlashSiberia. Dodal, že prezident Chaltmágín Battulga si týmto "nečakaným činom" vyslúžil u domácich ´prívlastok úctyhodný.

 

"Nový prezident sa vyznačuje rešpektovaním pravidiel cestnej premávky alebo pravidiel virálnej reklamy," poznamenal server Newsru.com a pripomenul prípad, ako sa prezident nechal prichytiť, ako kráča po priechode pre chodcov, keď predtým poslušne vyčkal na zelenú.

 

Záujem ruských médií pramení aj zo skutonosti, že v Rusku sa v prípade jazdy prezidentskej kolóny uzatvárajú pre bežných motoristov celé ulice a aj diaľnice vedúce okolo Moskvy. 

 

Chaltmágín Battulga bol zvolený za prezidenta v júli tohto roku. Kandidát opozičnej strany, bývalý džudista a milionár porazil  bývalého premiéra Mijégombyna Enchbolda. Agentúra AP označila Battulgu za "populistického magnáta". Podnikateľ v hoteliérstve, bankovníctve a médiách napodobňoval v kampani rétoriku amerického prezidenta Donalda Trumpa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies