Prezident SFZ: Gratulujem Petrovi, je to niečo neuveriteľné

NETKY.SK • 28 September 2015, 12:27 • 2 min
Prezident SFZ: Gratulujem Petrovi, je to niečo neuveriteľné

BRATISLAVA - Cyklista Peter Sagan opäť raz spôsobil na Slovensku "Saganomániu". Jeho zisk titulu v kategórii Elite na šampionáte v americkom Richmonde nenechal chladným ani prezidenta Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jána Kováčika, ktorý je presvedčený, že aj slovenskí futbalisti čochvíľa dajú ľuďom pod Tatrami dôvod na športové oslavy historickým postupom na EURO 2016 do Francúzska.

slovakia

left justify in out

Prvý muž slovenského futbalu sledoval Saganov skvelý kúsok v priamom televíznom prenose. "Samozrejme, sledoval som to. Chcem v prvom rade zagratulovať Petrovi Saganovi aj Slovenskému zväzu cyklistiky k takémuto obrovskému úspechu. Je to niečo neuveriteľné, a najmä spôsob, akým to Peter dokázal. Pri jeho trháku som veril, že keď sa na to Peter podujal, tak mal také sebavedomie a tak si veril, že to dokáže. Do posledných sekúnd som veril, dúfal a držal palce. Nakoniec sa to podarilo, takže je to fakt niečo úžasné," povedal pre TASR v reakcii Ján Kováčik.

 

Aj futbalové Slovensko je krôčik od veľkého úspechu, resp. historicky prvej účasti na finálovom turnaji ME. Najbližšie ho v domácom súboji čaká Bielorusko (9. októbra v Žiline), resp. o tri dni hrá v Luxembursku (12. októbra v Luxemburgu). Zverencom trénera Jána Kozáka na istotu priameho postupu z druhého miesta chýba jedno víťazstvo: "Urobíme všetko preto, aby sme už v zápase s Bieloruskom urobili ten rozhodujúci krok. Aj keď tie posledné kroky sa robia najťažšie. Ale máme pred sebou dva zápasy, z ktorých nám stačí jeden vyhrať, tak ja verím tomu, že to dokážeme a urobíme aj my radosť ľuďom na Slovensku."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies