Prezident sa v prípade Čentéša bude riadiť rozhodnutím Ústavného súdu

NETKY.SK • 25 Október 2012, 12:21 • 2 min
Prezident sa v prípade Čentéša bude riadiť rozhodnutím Ústavného súdu

Prezident sa v prípade Čentéša bude riadiť rozhodnutím Ústavného súdu - Politika Prezident SR Ivan Gašparovič sa v prípade vymenovania alebo nevymenovania Jozefa Čentéša za nového generálneho prokurátora (GP) bude riadiť rozhodnutím Ústavného súdu (ÚS) SR

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič sa v prípade vymenovania alebo nevymenovania Jozefa Čentéša za nového generálneho prokurátora (GP) bude riadiť rozhodnutím Ústavného súdu (ÚS) SR. Povedal to dnes novinárom.

Na základe tohto rozhodnutia je hlava štátu povinná zaoberať sa návrhom Národnej rady (NR) SR na vymenovanie generálneho prokurátora. Ak bol zvolený postupom v súlade s právnymi predpismi, v primeranej lehote buď vymenovať navrhnutého kandidáta, alebo oznámiť NR SR, že ho nevymenuje. Uviesť však musí dôvody, ktoré ale nemôžu byť svojvoľné.

Na novinársku otázku, či má Gašparovič dôvody na nevymenovanie Čentéša, prezident reagoval tým, že už vyše roka sa píšu dôvody.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies