Prezident sa nechal operovať v Plzni na základe osobného rozhodnutia

NETKY.SK • 21 August 2015, 13:42 • 2 min
Prezident sa nechal operovať v Plzni na základe osobného rozhodnutia

BRATISLAVA - Ošetrujúci lekár prezidenta SR z Nemocnice sv. Michala odporučil prezidentovi operáciu v Ústrednej vojenskej nemocnici SNP Ružomberok.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie prezidenta SR operovať sa v Plzni bolo jeho osobným rozhodnutím. TASR informovala Andrea Dobiášová z tlačového odboru Ministerstva vnútra SR.

 

Operácii vo fakultnej nemocnici v Plzni sa prezident SR Andrej Kiska podrobil vo štvrtok (20.8.). Podľa Romana Krpelana z Kancelárie prezidenta SR prebehla štandardne a trvala asi hodinu a štvrť. Slovenskej hlave štátu operatér Petr Zeman odstránil zápal mäkkého tkaniva a výrastok na bedrovom kĺbe.

Plánovaný čas hospitalizácie je do soboty (22.8.), keď by sa mal prezident vrátiť do vlasti. Následne by mal asi dva týždne chodiť za pomoci bariel, v tom období však už bude pracovať.

 

Podľa Krpelana Kiska dlhodobo pociťoval bolesť, preto podstúpil konzervatívnu formu liečby, ktorá však nepriniesla želaný výsledok, a bolesti pretrvávali. Lekári z Nemocnice svätého Michala konzultovali prezidentov stav a vyžiadali si odborný posudok aj od Jána Grauzela, podpredsedu Slovenskej spoločnosti pre artroskopiu a športovú traumatológiu.

 

"Na základe klinických vyšetrení, príznakov a po vyčerpaní konzervatívnych možností liečby Ján Grauzel spolu s lekármi z nemocnice ministerstva vnútra odporučili prezidentovi operáciu miniinvazívnou endoskopickou technikou na niektorom vysokošpecializovanom pracovisku v zahraničí, medzi ktoré patrí aj fakultná nemocnica v Plzni," uviedol vo štvrtok Krpelan.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona