Prezident Ruskej federácie pricestoval na oficiálnu návštevu Kirgizska

NETKY.SK • 28 Marec 2019, 10:18 • 2 min
Prezident Ruskej federácie pricestoval na oficiálnu návštevu Kirgizska

BIŠKEK - Putin bude viesť rozhovory v hlavnom meste Kirgizska s kolegom Sooronbayom Jeenbekovom, po ktorom sa vedúci predstavitelia zúčastnia medziregionálnej konferencie medzi Ruskom a Kirgizskom a navštívia múzeum spisovateľa Chingiza Aitmatova.

slovakia

left justify in out

"Počas rozhovorov budú hlavy štátov diskutovať o súčasnom stave a perspektívach rozvoja rusko-kirgizského strategického partnerstva a bilaterálnych vzťahov," informoval Kremeľ v tlačovej správe.

 

Diskutovať a bude o otázkach prehĺbenia spolupráce v regionálnych združeniach vrátane zohľadnenia súčasného predsedníctva Kirgizska v Šanghajskej organizácii pre spoluprácu a Organizácie pre kolektívnu bezpečnosť.

 

Ako to oznámil novinárom poradca prezidenta Ruska Jurij Ushakov, po rokovaniach bude podpísané spoločné vyhlásenie hláv štátov a za prítomnosti vedúcich predstaviteľov podpíšu aj balík medzivládnych, medziregionálnych a obchodných dokumentov, ktoré sa týkajú spolupráce v rôznych oblastiach.

 

Po rokovaniach sa prezidenti oboch krajín zúčastnia na plenárnom zasadnutí medziregionálnej konferencie medzi Ruskom a Kirgizskom. Okrem toho, v rámci spoločného programu obaja prezidenti navštívia dom spisovateľa Chinghiza Aitmatova, ktory je prerobený na múzeum. Putinova návšteva v Biškeku bude dokončená spoločným kladením vencov na pamätník "Večného plameňa" vodcami oboch krajín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies