Prezident Ruska a Kuby blahoželali Kim Čong-ilovi k 69.narodeninám

NETKY.SK • 16 Február 2011, 12:57 • 2 min
Prezident Ruska a Kuby blahoželali Kim Čong-ilovi k 69.narodeninám

Prezident Ruska a Kuby blahoželali Kim Čong-ilovi k 69.narodeninám

slovakia

left justify in out

img

Prezidenti Ruska a Kuby Dmitrij Medvedev a Raúl Castro dnes blahoželali severokórejskému vodcovi Kim Čong-ilovi k jeho 69. narodeninám. Informovala o tom štátna tlačová agentúra KCNA.
      "Verím, že v budúcnosti prispejete k posilneniu a rozvoju tradične dobrých rusko-severokórejských susedských vzťahov v zodpovednej funkcii predsedu Výboru národnej obrany. Prajem vám veľa zdravia a úspechov vo vašej dôležitej a zodpovednej práci," napísal Medvedev v blahoprajnom telegrame.
      Podľa KCNA Raúl Castro zaželal Kim Čong-ilovi "dobré zdravie a úspechy" v jeho práci "na čele bratského kórejského ľudu".
      V súvislosti s Kim Čong-ilom sa neustále objavujú špekulácie o jeho zhoršujúcom sa zdraví a prípravách na prevzatie moci jeho najmladším synom Kim Čong-unom. Ten oslávil narodeniny v januári, ale žiadne verejné oslavy sa nekonali.
      Narodeniny Kim Čong-ila však pripomínajú vyzdobené ulice severokórejského hlavného Pchjongjang. Nie je známe, či oslavy sa konajú aj v iných častiach krajiny, ktorá dlhodobo čelí nedostatku potravín a momentálne aj epidémii slintačky a krívačky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies