PREZIDENT: Rokoval s ministrami o summite NATO

NETKY.SK • 15 Máj 2012, 12:24 • 2 min
PREZIDENT: Rokoval s ministrami o summite NATO

PREZIDENT Rokoval s ministrami o summite NATO - Politika Prezident SR Ivan Gašparovič sa dnes stretol so šéfmi rezortov diplomacie a obrany - Miroslavom Lajčákom (nominant Smeru-SD) a Martinom Glváčom (Smer-SD), aby sa spoločne dohodli na východiskových p

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič sa dnes stretol so šéfmi rezortov diplomacie a obrany - Miroslavom Lajčákom (nominant Smeru-SD) a Martinom Glváčom (Smer-SD), aby sa spoločne dohodli na východiskových postojoch SR pre nadchádzajúci summit NATO v Chicagu. Práve táto trojica štátnikov by mala zastupovať Slovensko na vrcholnej schôdzke, ktorá sa začne v nedeľu (20.5.).
      Prezident Gašparovič ako vedúci slovenskej delegácie sa zúčastní v Chicagu celkom na štyroch rokovacích formátoch. Tie sa okrem iného budú venovať témam obranných spôsobilostí, strategického smerovania Severoatlantickej aliancie či budúcnosti operácie ISAF v Afganistane.
      "Ministri zahraničných vecí budú mať v prvý deň summitu separátnu pracovnú večeru a v druhý deň rokovanie 28 plus štyria ašpiranti na členstvo. Ministri obrany budú mať pracovnú večeru k praktickej implementácii takzvaného Chicagskeho obranného balíka," priblížili program summitu z tlačového oddelenia kancelárie prezidenta.
      Účastníci summitu by mali prijať štyri deklarácie a sedem politicko-technických neverejných dokumentov. Za kľúčový dokument označuje prezidentova kancelária nielen všeobecnú záverečnú deklaráciu, ale napríklad aj pripravovanú spoločnú aliančno-afganskú deklaráciu.
      Prezident SR s delegáciou odcestuje na summit NATO do Spojených štátov amerických v sobotu 19. mája a do vlasti sa vráti v stredu 23. mája.

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies