Prezident Rivlin pozval na oslavy výročia vzniku štátu pápeža Františka

NETKY.SK • 29 November 2017, 17:51 • 2 min
Prezident Rivlin pozval na oslavy výročia vzniku štátu pápeža Františka

TEL AVIV - Pápeža Františka pozval v stredu na oslavy 70. výročia založenia židovského štátu v roku 2018 izraelský prezident Reuven Rivlin.

slovakia

left justify in out

"Pápež má posolstvo pre všetkých ľudí na celom svete. Robí veľa v boji proti antisemitizmu," konštatoval najvyšší izraelský predstaviteľ v stredu v Jeruzaleme. Stalo sa tak pri prijatí nového veľvyslanca Vatikánu v Izraeli, arcibiskupa Leopolda Girelliho.

Prvým pápežom, ktorý navštívil Izrael, sa stal v roku 1964 Pavol VI., ktorý tam strávil iba necelý deň v čase, keď oba štáty nemali ani diplomatické vzťahy.

 

V roku 2000 sa uskutočnila návšteva poľského pápeža Jána Pavla II. v Izraeli a o deväť rokov neskôr i návšteva nemeckého pápeža Benedikta XVI. v židovskom štáte. Pápež František zavítal do krajiny už v roku 2014 a podľa stredajšieho vyjadrenia nového vatikánskeho veľvyslanca v Izraeli, arcibiskupa Girelliho, "nosí Svätú zem vo svojom srdci, je veľmi blízky ľuďom".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies