Prezident Putin vyhlásil, že Rusko zatiaľ nebude odpovedať na zverejnenú správu v Spojených štátoch

NETKY.SK • 30 Január 2018, 21:27 • 2 min
Prezident Putin vyhlásil, že Rusko zatiaľ nebude odpovedať na zverejnenú správu v Spojených štátoch

MOSKVA - Podľa slov hlavy ruského štátu, jeho krajina nemá záujem na ukončení vzťahov so Spojenými štátmi. Prezident Ruska Putin, pri vyjadrovaní k uverejnenej takzvanej "správe Kremľa" v Spojených štátoch vyhlásil, že Moskva sa zdrží od odvetných opatrení proti Washingtonu. Informuje Life.ru.

slovakia

left justify in out

"Čakali sme na uvedenie toho zoznamu. Nebudem skrývať, že sme o ňom vedeli a boli sme pripravení podniknúť vážne kroky, ktoré by privedli k nule naše celkové vzťahy. Ale zatiaľ sa zdržíme týchto krokov," povedal ruský prezident na stretnutí so svojimi dôverníkmi.

 

Podľa prezidenta, v Kremli pozorne sledujú ako sa naďalej bude rozvíjať táto situácia v praxi. Predtým, ministerstvo financií Spojených štátov zverejnilo "správu Kremľa", namiesto uloženia ďalších sankcií na Rusko. V ňom sa nachádza 210 mien: 114 najvyšších úradníkov Ruska a vedúcich štátnych spoločností, a taktiež 96 podnikateľov.

 

Podľa názoru tlačového tajomníka ruského prezidenta Dmitrija Peskova, meno ktoré je tiež uvedené v zozname, všetci, ktorí sú prítomní v tejto správe, defacto sú pomenovaní nepriateľmi Spojených štátov.

 

Napokon sám prezident Ruskej Putin, meno ktorého nebolo uvedené v zozname, počas stretnutia so svojimi dôverníkmi zažartoval, že ho tým urazili, keď len on ostal nezaradený do zoznamu "Kremľovej správy", zverejnenej v USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies