Prezident Putin udelil vysoké štátne vyznamenania Lugovému i Kadyrovovi

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 08:28 • 2 min
Prezident Putin udelil vysoké štátne vyznamenania Lugovému i Kadyrovovi

MOSKVA - Vysoké štátne vyznamenanie udelil ruský prezident Vladimir Putin za "služby vlasti, osobitne za rozvoj parlamentného systému" a za zákonodarnú činnosť poslancovi Štátnej dumy Ruskej federácie Andrejovi Lugovému. Ide o muža, ktorý je vo Veľkej Británii považovaný za podozrivého v prípade otravy niekdajšieho príslušníka KGB a neskoršieho kritika Kremľa Alexandra Litvinenka rádioaktívnym polóniom.

slovakia

left justify in out

Obeť zločinu sa krátko pred zhoršením zdravotného stavu stretla v Londýne s krajanmi, medzi ktorými bol aj Lugovoj. Práve oni sú podozrievaní, že Litvinenkovi jed primiešali do čaju.

 

V zozname laureátov štátnych vyznamenaní, ktorý dnes zverejnili v Moskve, figuruje aj čečenský prezident Ramzan Kadyrov, a to v čase, keď sa nielen v Rusku diskutuje o možnom islamistickom motíve nedávnej vraždy opozičného predáka Borisa Nemcova v centre Moskvy. Informácie priniesli tlačová agentúra DPA a rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

 

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov na otázku o tomto načasovaní uviedol, že je to výlučne dielom náhody a pripomenul, že udeleniu vysokých štátnych vyznamenaní predchádza časovo náročná, niekoľko mesiacov trvajúca procedúra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona