Prezident Putin pokladá ekonomickú reformu za svoju prioritu

NETKY.SK • 22 Jún 2012, 10:54 • 2 min
Prezident Putin pokladá ekonomickú reformu za svoju prioritu

Prezident Putin pokladá ekonomickú reformu za svoju prioritu - Svet Prezident Vladimir Putin na petrohradskom ekonomickom fóre vo štvrtok (21. 6.

slovakia

left justify in out

img

Prezident Vladimir Putin na petrohradskom ekonomickom fóre vo štvrtok (21.6.) vyhlásil, že reformovanie ruskej ekonomiky je jeho prioritou. Významní podnikatelia na fóre privítali jeho ciele, ale dodali, že sa podobné sľuby už vyslovili aj v minulosti a teraz je potrebné, aby ich podporili činy.
      Reformy by mali urobiť Rusko oveľa príťažlivejšou podnikateľskou destináciou. Prezident v 50-minútovom prejave priznal, že sa vláde nepodarilo diverzifikovať ekonomiku, ktorá stále zostáva závislou od exportu surovín, najmä ropy. Vláda prijme nový rozpočet tak, aby hlavné výdavky a investičné projekty neboli financované z daní ropných spoločností.
      Putin uviedol, že vo štvrtok vymenoval svojho ombudsmana, ktorý bude vybavený špeciálnymi právomocami, aby mohol brániť a presadzovať záujmy majiteľov firiem a riaditeľov.
      Ombudsman Boris Titov bude mať právo vystupovať ako zástupca majiteľov a manažérov na súdoch a rušiť úradné nariadenia, ktoré bude pokladať za prekážku uplatňovania ich práv. Titov doteraz pracoval v rešpektovanej podnikateľskej lobistickej skupine Delovaja Rossija.
      Ruské úrady priznali, že zlá investičná klíma odrádza investorov od podnikania v Rusku. Vymenovanie Titova by malo zlepšiť situáciu.
      Viacerí účastníci fóra uviedli, že teraz nejde o formulovanie správnej politiky, ale o dosahovanie viditeľného pokroku v jej každodennom živote. Práve preto prišla podnikateľská obec do Petrohradu, aby sa o tom presvedčila. Tento názor vyslovil aj predseda spoločnosti PwC Dennis Nally, ktorého povzbudilo Putinovo proreformné posolstvo.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies