Prezident Putin nariadil stvoriť armádu novej generácie

NETKY.SK • 24 December 2017, 20:50 • 2 min
Prezident Putin nariadil stvoriť armádu novej generácie

MOSKVA - Rusko by sa malo stať lídrom v budovaní armády novej generácie, vyhlásil prezident Vladimir Putin. Nová obranná stratégia Spojených štátov nosí agresívny, útočný charakter, povedal ruský prezident. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

"Ale naša krajina môže efektívne reagovať na všetky hrozby, bez toho , aby sme sa stali svetovým žandárom a pritom nebyť vtiahnutý do pretekov v ozbrojení, ktorý vyčerpáva ekonomiku. Bojovať treba nie číselnou prevahou, ale rozumom a schopnosťou," pripomenul slová Suvorova vrchný veliteľ.

 

Svet prežíva revolúciu v ekonomike, technológiách i vedomostiach. Hlboké zmeny zasahujú aj stav armády popredných krajín. A tieto tendencie by sa mali považovať za základ vojenského plánovania a budovania, je presvedčený Putin.

 

"Rusko by malo byť medzi krajinami, lídrami a v niektorých smeroch absolútnym lídrom v budovaní armády novej generácie, armády, éry nového technologického poriadku," nariadil prezident. Situácia okolo Sýrie, vojensky a politicky stav vo svete potvrdzujú správnosť a aktuálnosť našich rozhodnutí v posilňovaní armády a námorníctva, vyhlásil Putin. Sú ukončené hlboké štrukturálne premeny ozbrojených síl, viac efektívnym sa stal systém vojenského riadenia .

 

Podľa Putina čo najdôkladnejšie treba sledovať zmeny rovnováhy síl, vojenskej a politickej situácie vo svete, v prvom rade v blízkosti hraníc, a taktiež v kľúčových a strategicky dôležitých regiónoch pre bezpečnosť Ruska. Týka sa to najmä Blízkeho východu, Kórejského polostrova a Európy, kde rýchlym tempom ide budovanie vojenskej infraštruktúry NATO a USA.

 

Spojené štáty prideľujú na vojenské účely viac ako 700 miliárd dolárov. Rusko má rozpočet na obranu 46.6 miliardy. "Ale my sa budeme opierať na rozum, na intelekt a disciplínu, nie na svaly a množstvo. Nám netreba nekonečný počet základní po celom svete a tiež nebudeme hrať rolu svetového žandára," zdôraznil Putin.
"Dnes sa naše jadrové sily nachádzajú na úrovni, ktorá zabezpečuje spoľahlivé strategické zdržanie," ocenil prezident .

 

"Od budúceho roka začíname realizovať nový štátny program ozbrojovania armády a námorníctva a staneme sa sebestačnými, bez toho, aby sme vtiahli našu ekonomiku v nezmyselné preteky v zbrojení," poznamenal Putin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona