Prezident prijal od maďarskej veľvyslankyne poverovacie listiny

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 09:58 • 2 min
Prezident prijal od maďarskej veľvyslankyne poverovacie listiny

BRATISLAVA - Dezignovaná mimoriadna a splnomocnená veľvyslankyňa v Slovenskej republike Eva Czimbalmosné Molnár odovzdala v pondelok (16.3.) prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi poverovacie listiny. Informovalo o tom tlačové oddelenie Kancelárie prezidenta na oficiálnej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

Maďarská veľvyslankyňa odovzdala prezidentovi Kiskovi aj písomné pozvanie od maďarského prezidenta Jánosa Ádera k recipročnej oficiálnej návšteve Maďarska. "Príležitosťou na stretnutie oboch prezidentov bude i summit prezidentov V4, ktorý bude v tomto roku hostiť maďarský prezident," pripomenul odbor.

Kiska počas stretnutia vyjadril potešenie, že slovensko-maďarské vzťahy sú na historicky výbornej úrovni. "A že otvorené otázky vlády oboch krajín sa riešia pokojne," povedal. K udržaniu pozitívnej úrovne vzťahov chce Kiska osobne prispievať. Obe strany pripomenuli priateľský a úspešný priebeh oficiálnej návštevy prezidenta Maďarska Jánosa Ádera na Slovensku v decembri minulého roku.

 

Maďarská veľvyslankyňa na margo veľmi dobrých bilaterálnych vzťahov spomenula 20. výročie podpisu Zmluvy o dobrom susedstve a priateľskej spolupráci medzi Slovenskou republikou a Maďarskom (19. marca 1995).

 

Eva Czimbalmosné Molnár v minulosti okrem iného pôsobila ako generálna konzulka Maďarska v Košiciach a riaditeľka Maďarského kultúrneho inštitútu v Bratislave.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona