Prezident poslal D. Medvedevovi sústrastný telegram

NETKY.SK • 22 Jún 2011, 08:16 • 2 min
Prezident  poslal D. Medvedevovi sústrastný telegram

Prezident poslal D. Medvedevovi sústrastný telegram

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič poslal dnes prezidentovi Ruskej federácie Dmitrijovi Medvedevovi sústrastný telegram v súvislosti s haváriou lietadla pri Petrozavodsku. Informovalo dnes TASR Tlačové oddelenie Kancelárie prezidenta SR.
      Hlava štátu vyjadrila v telegrame hlboký zármutok nad tragickou haváriou, pri ktorej vyhaslo mnoho ľudských životov.
      Gašparovič vyslovil v telegrame hlbokú a úprimnú sústrasť pozostalým obetí leteckého nešťastia a ostatným zraneným pasažierom skoré uzdravenie.
      Haváriu lietadla typu Tupolev Tu-134 pri pristávaní v hustej hmle v ruskej Karelskej republike neprežilo 44 ľudí vrátane štyroch cudzincov, pričom v nemocniciach je hospitalizovaných osem ľudí, ktorí núdzové pristátie prežili.
      Lietadlo súkromnej leteckej spoločnosti RusAir, ktoré vyštartovalo v pondelok (20.6.) podvečer z moskovského letiska Domodedovo, spadlo v blízkosti cesty zhruba kilometer od pristávacej dráhy v meste Petrozavodsk okolo 21.40 h SELČ.
      Po nevydarenom pokuse o pristátie sa stroj rozlomil a začal horieť. Na palube lietadla bolo 43 pasažierov a deväť členov posádky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona