Prezident Porošenko oslobodil príslušníkov armády od lustrácie

NETKY.SK • 30 Január 2015, 19:20 • 2 min
Prezident Porošenko oslobodil príslušníkov armády od lustrácie

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko podpísal dnes návrh zákona, ktorý oslobodzuje príslušníkov armády od lustrácie. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na webovú stránku ukrajinského parlamentu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na základe nového zákona nebude možné aplikovať príslušné lustračné opatrenia na vysokopostavených predstaviteľov armády, ktorí mali funkcie v rezortoch obrany, vnútra, ako aj v orgánoch národnej bezpečnosti.
     

Porošenko už vrátil lustrovaného generálplukovníka Gennadija Vorobiova, veliteľa pozemných síl, do armády a udelil mu post prvého zástupcu náčelníka štábu. Vorobiova na základe lustrácie prepustili minulý rok v októbri.
     

Prezident tiež podpísal dekrét o dodatočnej mobilizácii pre rok 2015, oznámila dnes jeho tlačová kancelária. Generálny štáb ukrajinskej armády nariadil i stíhanie osôb, ktoré sa zámerne vyhýbajú službe v armáde.
     

V rámci štvrtého kola mobilizácie bude do armády povolaných ďalších 50.000 osôb, pričom 62.000 ľudí už dostalo povolávací rozkaz. Nasledujúce kolá mobilizácie sa očakávajú v apríli a júni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies