VIDEO Prezident Policajného zboru SR sa rozprával s hlavou štátu: Rozoberali aj kauzu uneseného Vietnamca

NETKY.SK • 31 Júl 2018, 12:20 • 2 min
VIDEO Prezident Policajného zboru SR sa rozprával s hlavou štátu: Rozoberali aj kauzu uneseného Vietnamca

BRATISLAVA - Kauza uneseného vietnamského podnikateľa Trinh Xuan Thanha, nový spôsob voľby policajného prezidenta, ako aj pôsobenie zoskupiení Noční vlci a Slovenskí branci boli témami dnešného stretnutia prezidenta Andreja Kisku s prezidentom Policajného zboru Milanom Lučanským.

slovakia

left justify in out

Ako šéf polície povedal po stretnutí pre médiá, pre kauzu únosu Vietnamca má naplánované stretnutie s nemeckou stranou. "Dohodnem sa s nemeckými vyšetrovateľmi na ďalšom postupe ako pokračovať ďalej," uviedol. Nemecká polícia podľa Lučanského v prípade konala, u nás však trestné konanie v tejto veci zatiaľ nie je. "Ja som prišiel už do rozbehnutého vlaku. Dal som si urobiť situačnú správu, čo všetko už bolo urobené a čo od nás Nemci žiadali," povedal.

Nemecký denník Frankfurter Allgemaine Zeitung zverejnil správu, podľa ktorej nemeckí vyšetrovatelia už nepochybujú o tom, že na únos vietnamského podnikateľa Trinh Xuan Thanha bol použitý aj slovenský vládny špeciál.

Lučanský podľa vlastných slov zatiaľ nedisponuje informáciami, že by bol unesený Vietnamec naložený na území SR do vládneho špeciálu, ako informovali nemecké médiá. "Slovenská polícia zatiaľ v súčinnosti s nemeckými orgánmi urobila všetko, o čo bola požiadaná," zdôraznil s tým, že vykonaných bolo viacero úkonov vrátane výsluchov. Kiska podľa Lučanského v rámci ich rozhovoru vyjadril s postupom v tomto prípade nespokojnosť. "Dohodli sme sa na postupe, ktorý by sa mal uskutočniť v najbližšom období," povedal policajný prezident.
 

 

Čo sa týka pôsobenia zoskupení Noční vlci a Slovenskí branci, Lučanský podľa vlastných slov prezidenta SR ubezpečil, že polícia robí všetko pre to, aby eliminovala akúkoľvek hrozbu vo vzťahu združení voči občanom SR. Združenia sú podľa neho monitorované za účelom zistenia, či nepáchajú trestnú činnosť. "Myslím si, že to je aj otázka na naše tajné služby," uviedol policajný prezident a dodal, že v prípade Nočných vlkov mu chýba politická vôľa označiť ich ako nežiaducich. "Policajný zbor je len orgán represie," dodal s tým, že ak bude politická vôľa označiť ich ako nástroj propagandy proti záujmom SR, je veľa možností, ako im k nám zakázať vstup.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona