Prezident pohrozil nepodpísaním štátneho rozpočtu, ak MF predá vilu

NETKY.SK • 15 November 2010, 08:15 • 2 min
Prezident pohrozil nepodpísaním štátneho rozpočtu, ak MF predá vilu

Prezident pohrozil nepodpísaním štátneho rozpočtu, ak MF predá vilu

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič pohrozil, že nepodpíše zákon o štátnom rozpočte, ak bude ministerstvo financií (MF) trvať na predaji prezidentskej rezidencie. Vo svojom hlavnom spravodajstve o tom dnes informovala televízia TA3 s tým, že štát chce v rámci úsporných opatrení získať z predaja vily pod Slavínom tri milióny eur.
      Hovorca hlavy štátu Marek Trubač uviedol, že takýto príspevok do štátneho rozpočtu by bol len kvapkou v mori. "Tým pádom by sme pripravili povedzme budúcu hlavu štátu, ktorá nemusí byť z Limbachu, o strechu nad hlavou," poznamenal s dôvetkom, že ide o čisto zlý nápad.
      Podľa televízie, ak štát vilu nepredá, prezidentská kancelária môže dostať od rezortu financií menej peňazí. "Ak pán prezident nebude stotožnený so zákonom o štátnom rozpočte, tak ho pokojne môže vrátiť," reagoval Trubač. Znamenalo by to, že poslanci by museli zákon roka opäť prerokovať a jeho schválenie by sa oddialilo. Parlament bude o rozpočte rokovať na decembrovej schôdzi.
      Hovorca MF Martin Jaroš avizoval, že minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) má v úmysle navštíviť hlavu štátu, porozprávať sa o rozpočte a vysvetliť akékoľvek prípadné otázky.
      Vila pod Slavínom je už dlhšiu dobu nevyužívaná. Štátu slúžila len tri a pol roka, a to za čias prezidenta Rudolfa Schustera. Ivan Gašparovič v nej nikdy nebýval.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona