Prezident podporuje výstavbu ropovodu cez Bratislavu

NETKY.SK • 24 Júl 2013, 12:38 • 2 min
Prezident podporuje výstavbu ropovodu cez Bratislavu

BRATISLAVA - Občianske združenie (OZ) Nie ropovodu zaskočil postoj prezidenta SR Ivana Gašparoviča k zákonu o významných investíciách. Novela je podľa OZ šitá na mieru ropovodu Bratislava – Schwechat.

slovakia

left justify in out

Podľa OZ je neprijateľné, aby sa takéto závažné zákony prijímali v tichosti a bez širokého spoločenského konsenzu. "Zostali sme nepríjemne zaskočení, že pán prezident Gašparovič bez vypočutia si námietok a postojov verejnosti podpísal tento kontroverzný zákon. Mrzí nás, že pán prezident nebol ochotný sa s nami stretnúť a vypočuť si naše zásadné pripomienky k zákonu, ktorý je šitý na mieru pre ropovod Bratislava – Schwechat," konštatoval predseda správnej rady OZ Miroslav Dragun.

Pokračoval, že projekt ropovodu BSP považuje ministerstvo hospodárstva za strategický projekt a podľa vyjadrení tohto rezortu je možné, že využije novelu zákona o významných investíciách pri ropovodom prepojení Bratislava – Schwechat. "Prezident sa svojím podpisom podľa nášho názoru pripojil na stranu tých, ktorí podporujú výstavbu ropovodu BSP cez stred hlavného mesta, aj keď široká verejnosť nesúhlasí s jeho výstavbou cez Bratislavu," doplnil Dragun.

"Prezident republiky rozhodol, je to jeho právomoc rozhodnúť o podpise alebo o vrátení zákona. Po dôkladnom preštudovaní si parlamentom navrhnutého a schváleného zákona o významných investíciách sa rozhodol, že tento zákon svojím podpisom potvrdí," reagoval hovorca prezidenta SR Marek Trubač. Prezident podľa neho vrátil už množstvo zákonov na základe kritiky a konzultácií s inými ako oficiálnymi vládnymi alebo parlamentnými predstaviteľmi. "Ale ten iný názor na vrátenie zákona musel byť presvedčivý," dodal Trubač.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona