Prezident podpísal zákon o ochrane osobných údajov

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 15:55 • 2 min
Prezident podpísal zákon o ochrane osobných údajov

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič podpísal zákon o ochrane osobných údajov po tom, ako Národná rada SR po opätovnom prerokovaní akceptovala jeho pripomienky. Agentúru SITA o tom informoval hovorca hlavy štátu Marek Trubač.

slovakia

left justify in out

Zákon 5. apríla vrátil prezident do zákonodarného zboru. Medzi dôvodmi na vrátenie bolo aj použitie nesprávnych výrazov ako "nemôže" alebo "nie je oprávnený niečo vykonať", ktoré prezident požadoval nahradiť výrazom "nesmie". Prezident požadoval, aby v zákone zostala zachovaná aj možnosť prevádzkovateľa, ktorý získava osobné údaje na účely identifikácie fyzickej osoby pri jej jednorazovom vstupe do jeho priestorov, požadovať okrem titulu, mena, priezviska a čísla občianskeho preukazu aj číslo služobného preukazu. Nesúlad v zákone našiel prezident aj v ustanoveniach týkajúcich sa bezúhonnosti osoby kandidujúcej na funkciu a vykonávajúcej funkciu predsedu Úradu na ochranu osobných údajov. V zákone chýbali podľa prezidenta aj podmienky odvolania poverenia zodpovednej osoby a otázky vyvolávajú aj podmienky udeľovania sankcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies