Prezident podpísal novelu zákona o hazardných hrách

NETKY.SK • 18 Júl 2011, 11:55 • 2 min
Prezident podpísal novelu zákona o hazardných hrách

Prezident podpísal novelu zákona o hazardných hrách

slovakia

left justify in out

img

Hráči od roku 2013 v krčmách či pohostinstvách nenájdu výherné automaty. Vyplýva to z novely zákona o hazardných hrách z dielne KDH, ktorú podpísal prezident SR Ivan Gašparovič.
      V herniach si navyše hráč nebude môcť ani zapáliť a popíjať alkohol. Oproti pôvodnému návrhu však budú môcť byť v časti zariadenia, kde sa nachádzajú automaty, aj bary, avšak bez alkoholu. Obce navyše od septembra 2011 získajú novelizáciou zákona právo zakázať na svojom území zriaďovanie kasín, herní, stávkových hier či charitatívnych lotérií.
      Právna norma ďalej zavádza povinnosť odmietnuť vstup do herne patologickým hráčom, ak o to požiadajú oni sami alebo ich blízki. Predĺži sa tiež interval medzi jednotlivými hrami z troch sekúnd na štyri, nakoľko väčší rozstup medzi hrami podľa autorov zákona znižuje impulzívne, nutkavé hranie smerujúce k vzniku patologickej hráčskej závislosti. Novinkou bude aj 15-sekundový interval od vyplatenia výhry do začatia ďalšej hry.
      Prevádzkovatelia hazardných hier už skôr upozorňovali, že schválením novely zákona prídu štátne a obecné rozpočty takmer o 40 miliónov eur a tisíce pracovných miest v službách a hazardnom priemysle.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies