Prezident Pobrežia slonoviny prijal demisiu vlády

NETKY.SK • 6 Január 2016, 14:54 • 2 min
Prezident Pobrežia slonoviny prijal demisiu vlády

ABIDJAN - Prezident Pobrežia slonoviny Alassane Quattara dnes prijal rezignáciu premiéra a vlády a povedal, že vymenuje novú vládu, informovala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Cieľom je, aby... mala lepšiu súdržnosť a bola efektívnejšia," povedal prezident na stretnutí s médiami.


Bývalý vysoký predstaviteľ Medzinárodného menového fondu (MMF) Quattara bol v októbri zvolený za prezidenta na druhé päťročné obdobie takmer 84 percentami hlasov. Voľby mali za cieľ vyriešiť takmer desaťročnú krízu v krajine, ktorej súčasťou bola v roku 2011 občianska vojna.


Pobrežie slonoviny je najväčšia ekonomika frankofónnej časti Afriky a čelný svetový producent kakaa, mnohí obyvatelia sa však ponosujú, že nemali nič z hospodárskeho rastu krajiny, ktorý v uplynulých rokoch dosiahol v priemere deväť percent ročne.


Zvýšila sa síce minimálna mzda a je viac pracovných príležitostí, ale životné náklady zostali vysoké.


Quattara po svojom znovuzvolení prisľúbil rovnomernejšie zdieľanie benefitov hospodárskeho rastu a v decembri zverejnil plán na zníženie chudoby, vyzval tiež na politické a etnické zmierenie.

 

Hovorca vlády Bruno Kone povedal novinárom, že zloženie novej vlády oznámia na budúcu stredu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies