Prezident Orenburgu: Od Ďuriša očakávame góly, chýbajú nám

NETKY.SK • 31 Január 2017, 13:15 • 2 min
Prezident Orenburgu: Od Ďuriša očakávame góly, chýbajú nám

BELEK - Slovenský futbalový reprezentant Michal Ďuriš sa v utorok v tureckom Beleku pripojil ku svojim novým spoluhráčom z ruského klubu FK Gazovik Orenburg. Informuje o tom web ria56.ru.

slovakia

left justify in out

Ďuriš počas uplynulého týždňa skompletizoval svoj transfer a opustil tím úradujúceho českého majstra FC Viktoria Plzeň. S novým zamestnávateľom podpísal kontrakt na tri roky, podľa webu iSport.cz aj ruských zdrojov s mesačným príjmom 56-tisíc eur, prestupová čiastka by mala byť vo výške približne 600-tisíc eur. Orenburg figuruje po jesennej časti na 14. priečke 16-člennej najvyššej ruskej súťaže a čaká ho boj o záchranu.

"Hľadali sme stredného útočníka, Michal nám pasoval do koncepcie. Všetky strany pri rokovaniach veľmi rýchlo našli spoločnú reč," skonštatoval prezident FK Gazovik Vasilij Stolypin a na margo 28-ročného zakončovateľa doplnil: "Očakávame od neho zlepšenie útočného prejavu mužstva a góly, tie nám chýbajú. Veríme, že hráč tejto úrovne, reprezentant Slovenska, s dobrými fyzickými parametrami a skúsenosťami, nám pomôže."

Rodák z Uherského Hradišťa Ďuriš vlani v máji strelil víťazný gól tímu SR v prípravnom zápase v Augsburgu pri triumfe 3:1 nad domácimi úradujúcimi svetovými šampiónmi Nemcami. Predstavil sa aj na ME 2016 vo Francúzsku. V minulosti hrával aj za Mladú Boleslav a Banskú Bystricu. V uplynulej sezóne bol so 16 gólmi najlepším kanonierom Plzne v najvyššej českej súťaži. Celkovo odohral za Plzeň 211 zápasov a strelil 51 gólov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies