Prezident odvolal vysokopostavených činiteľov ozbrojených síl

NETKY.SK • 24 November 2010, 08:25 • 2 min
Prezident odvolal vysokopostavených činiteľov ozbrojených síl

Prezident odvolal vysokopostavených činiteľov ozbrojených síl

slovakia

left justify in out

Viacerých vysokopostavených armádnych činiteľov odvolal dnes z funkcie ruský prezident Dmitrij Medvedev. S odvolaním sa na Kremeľ o tom informovali ruské médiá.
      Medzi odvolanými je aj prvý námestník náčelníka generálneho štábu ruských ozbrojených síl, generálporučík Alexander Baturin, ktorý sa naposledy venoval aj otázkam, súvisiacim s dohodou START o redukcii strategických útočných zbraní. Muž, ktorý komentoval na pôde Štátnej dumy prípravy a podpis tohto dokumentu, bol od októbra 2007 druhým mužom ruského generálneho štábu a súčasne i poradcom hlavy štátu pre vojenskotechnickú politiku.
      Popri Baturinovi odvolal ruský prezident z funkcií okrem iných dvoch šéfov odborov hlavnej správy - plk. Nikolaja Archipova, vedúceho odboru plánovania a organizácie vývoja i sériových objednávok zbraní a vojenskej techniky a plk. Sergeja Vasilieva, vedúceho odboru zaoberajúceho sa aj opravami a likvidáciou zbrojného materiálu.
      Príčiny odvolania armádnych činiteľov nie sú známe.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies