Prezident odcestuje na oficiálnu návštevu Spolkovej republiky Nemecko

NETKY.SK • 21 Február 2014, 12:44 • 2 min
Prezident odcestuje na oficiálnu návštevu Spolkovej republiky Nemecko

BRATISLAVA - Prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič odcestuje v utorok 25. februára na oficiálnu návštevu Spolkovej republiky Nemecko. Návšteva sa podľa tlačového oddelenia kacelárie prezidenta koná na pozvanie spolkového prezidenta Joachima Gaucka.

slovakia

left justify in out

Na ceste sa prezident zdrží do stredy 26. februára a bude počas nej rokovať s prezidentom Gauckom, stretne sa tiež s predsedom Spolkového snemu Norbertom Lammertom a s primátorom Berlína Klausom Wowereitom, ktorý je zároveň predseda vlády spolkovej krajiny Berlín. Prezident Gašparovič v rámci programu položí veniec k centrálnemu pamätníku vojen a násilných režimov Neue Wache.
      

Na návšteve budú prezidenta sprevádzať dvaja podpredsedovia vlády, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák, minister financií Peter Kažimír a minister hospodárstva Tomáš Malatinský. Ministri budú mať separátne rokovania s nemeckými rezortnými partnermi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona