Prezident odcestoval na oficiálnu trojdňovú návštevu Čiernej Hory

NETKY.SK • 13 September 2011, 15:23 • 2 min
Prezident  odcestoval na oficiálnu trojdňovú návštevu Čiernej Hory

Prezident odcestoval na oficiálnu trojdňovú návštevu Čiernej Hory

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič spolu s manželkou Silviou odletel dnes na oficiálnu trojdňovú návštevu Čiernej Hory (ČH). Do tejto západobalkánskej krajiny zavíta prvýkrát od vyhlásenia jej nezávislosti v roku 2006.
      Hlavnou témou rokovaní bude posilnenie spolupráce medzi Slovenskom a ČH predovšetkým v hospodárskej oblasti, ako aj podpora Podgorice na ceste do Európskej únie a NATO. S najvyššími predstaviteľmi krajiny si tiež vymení informácie o situácii na západnom Balkáne.
      Gašparovič sa v utorok 13. septembra stretne so svojím náprotivkom Filipom Vujanovičom, predsedom čiernohorského parlamentu Rankom Krivokapičom a premiérom Igorom Lukšičom. Prezidenta sprevádza početná delegácia podnikateľov. Hlavy štátu spoločne otvoria podnikateľské fórum. V stredu 14. septembra zavíta Gašparovič s manželkou do Kotoru.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona