Prezident odcestoval na oficiálnu návštevu Estónska a Fínska

NETKY.SK • 19 Október 2015, 08:56 • 2 min
Prezident odcestoval na oficiálnu návštevu Estónska a Fínska

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska dnes odcestoval na oficiálnu návštevu Estónska. Následne sa v utorok 20. októbra presunie do Helsínk, kde bude pokračovať v programe oficiálnou návštevou Fínska.

slovakia

left justify in out

Prezidenta na ceste sprevádza delegácia z podnikateľského, akademického a vládneho sektora. V oboch krajinách sa prezident stretne s najvyššími predstaviteľmi, s ktorými bude hovoriť o bilaterálnej spolupráci i aktuálnych európskych a zahranično-politických otázkach.

 

Ďalší program hlavy štátu bude zameraný primárne na sféru podpory inovatívneho podnikateľského prostredia, digitálnej ekonomiky, moderných technológií a vedecko-výskumnej spolupráce.

V Estónsku má prezident naplánovanú návštevu e-Estonia Showroom, diskusiu na inovačnom seminári o spolupráci inovačného a start-upového ekosystému oboch krajín a návštevu Centra výnimočnosti NATO pre kybernetickú bezpečnosť.

 

Vo Fínsku má následne na programe návštevu vedecko-technického centra Fínska VTT, Fínskej finančnej agentúry pre inovácie a Aalto University. Zároveň slávnostne otvorí Slovenský styčný inovačný úrad v Otaniemi, ktorý bude napomáhať spolupráci fínskych a slovenských univerzít, vedeckých inštitúcií pri transfere technológií a rozvoji startupových ekosystémov. Do vlasti sa vráti vo štvrtok 22. októbra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona