Prezident Obama zatiaľ nerozhodol o počte vojakov v Afganistane

NETKY.SK • 27 November 2012, 08:20 • 2 min
Prezident Obama zatiaľ nerozhodol o počte vojakov v Afganistane

Prezident Obama zatiaľ nerozhodol o počte vojakov v Afganistane - Politika Americký prezident Barack Obama nedospel k rozhodnutiu o tom, koľko amerických vojakov by malo v Afganistane zostať po roku 2014, ani o tempe sťahovania vojakov USA pred týmto term

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama nedospel k rozhodnutiu o tom, koľko amerických vojakov by malo v Afganistane zostať po roku 2014, ani o tempe sťahovania vojakov USA pred týmto termínom, oznámil v pondelok Biely dom.
      Hovorca Jay Carney spresnil, že Obama bude návrhy k týmto otázkam skúmať v nadchádzajúcich týždňoch a mesiacoch, informovala agentúra Reuters.
      "Bude hodnotiť návrhy Pentagónu i iné návrhy o tom, o čom by sme mali vyjednávať s afganskou vládou v súvislosti s budúcou prítomnosťou v Afganistane," povedal Carney novinárom vo Washingtone.
      "Táto prítomnosť bude veľmi ohraničená v rozsahu... a bude zameraná na protiteroristické operácie a výcvik afganských síl," dodal hovorca Bieleho domu.     
      Obama bude ďalej podľa neho naliehať na komplexnú imigračnú reformu. Ide o výsledok, ktorý prezidentovi USA počas svojho prvého funkčného obdobia unikol, píše Reuters.
      "Existuje tu skutočná možnosť posunúť sa v pred a prezident je na to odhodlaný," povedal Carney. "Domnieva sa, že komplexná imigračná reforma je dosiahnuteľná," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies