Prezident Obama vymenoval nového šéfa prezidentskej ochranky

NETKY.SK • 18 Február 2015, 21:48 • 2 min
Prezident Obama vymenoval nového šéfa prezidentskej ochranky

WASHINGTON - Šéf Bieleho domu Barack Obama oznámil dnes meno nového riaditeľa Tajnej služby Spojených štátov (USSS), ktorá okrem iného chráni amerického prezidenta a jeho rodinu.

slovakia

left justify in out

Novým šéfom federálnej služby sa stal Joseph Clancy, ktorý bol poverený dočasným vedením Obamovej ochranky už od októbra minulého roka, po odstúpení predchádzajúcej riaditeľky Julie Piersonovej. Informáciu priniesla agentúra DPA s odvolaním sa na oficiálne stanovisko Bieleho domu.

 

Joseph Clancy je veteránom tajnej služby a počas svojej 27-ročnej kariéry v nej už mal v rokoch 2009-2011 priamo na starosti aj prezidentovu ochranku. Pred vystriedaním Piersonovej však odišiel do dôchodku a istý čas pracoval pre poskytovateľa káblových služieb.

 

Bývalá riaditeľka USSS Julia Piersonová odstúpila z vedúceho postu koncom minulého roka po sérii pochybení týkajúcich sa bezpečnosti prezidenta, ktoré spochybnili profesionalitu ňou vedenej federálnej agentúry. 

 

Vlani v septembri napríklad nožom ozbrojený veterán vojny v Iraku prenikol až do Bieleho domu a údajne sa dostal až do takzvanej Východnej miestnosti na prízemí budovy. 

 

Nezávislá previerka bezpečnostných pochybení podľa agentúry DPA potvrdila nutnosť reforiem, vrátane takej, ktorá by poverila vedením ochranky človeka z prostredia mimo tajnej služby. Biely dom však tvrdí, že Clancy je schopný plne dohliadať na zmeny v štruktúrach USSS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies