Prezident Obama tento mesiac prijme izraelského premiéra v Bielom dome

NETKY.SK • 5 Máj 2011, 07:17 • 2 min
Prezident Obama tento mesiac prijme izraelského premiéra v Bielom dome

Prezident Obama tento mesiac prijme izraelského premiéra v Bielom dome - Politika Americký prezident Barack Obama a izraelský premiér Benjamin Netanjahu uskutočnia 20. mája spoločné rokovanie v Bielom dome.

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama a izraelský premiér Benjamin Netanjahu uskutočnia 20. mája spoločné rokovanie v Bielom dome.
      Podľa dnes zverejneného komuniké kancelárie Bieleho domu, obaja lídri by mali hovoriť o témach spoločného záujmu, medzi ktoré patrí i zablokovaní mierový proces na Blízkom východe, ako i nestabilita prameniaca zo zosadenia dlhoročného prezidenta Husního Mubaraka v Egypte a hrozby režimov v Sýrii a Jemene.
      Ďalšou kľúčovou témou bude zmierovacia dohoda medzi palestínskymi vládnymi hnutiami Hamas a Fatah, ktorú tieto dve palestínske frakcie podpísali v stredu po štyroch rokoch rozdelenie vplyvu na Západný breh a pásmo Gazy.
      Proti zjednoteniu Palestínčanov do novej dočasnej vlády je podľa Netanjahua, citovaného tlačovou agentúrou AP, "smrteľná rana pre mier" v regióne.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies