Prezident Obama si nerobí ilúzie o prímerí v Sýrii

NETKY.SK • 17 Február 2016, 09:51 • 2 min
Prezident Obama si nerobí ilúzie o prímerí v Sýrii

RANCHO MIRAGE - Prezident USA Barack Obama si nerobí ilúzie o tom, že prímerie dohodnuté pre Sýriu by do tejto "rozbitej" krajiny prinieslo dlhodobý mier, napísala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nedávne úspechy jednotiek armády sýrskeho prezidenta Bašára Asada, dosiahnuté s podporou Ruska, prispeli podľa Obamu k tomu, že tri štvrtiny Sýrie sú stále pod kontrolou iných síl. Americký prezident to povedal na utorňajšej tlačovej konferencii v kalifornskom meste Rancho Mirage.


Administratíva prezidenta USA Baracka Obamu ešte v utorok poslala Rusku odkaz týkajúci sa zavedenia prímeria v blízkovýchodnej krajine: "Zaistite ho, alebo buďte ticho". Spojené štáty pritom už upustili od toho, aby sa prímerie začalo zavádzať práve v piatok 19. februára, ako bolo pôvodne dohodnuté.


Washington a Moskva oznámili minulý týždeň po bezpečnostnej konferencii v nemeckom Mníchove, že prímerie v Sýrii sa začne 19. februára. To zvýšilo nádeje na veľký zlom vo vojne, ktorá ničí túto blízkovýchodnú krajinu už takmer päť rokov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies