Prezident Obama sa stretol s pápežom Františkom

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 12:47 • 2 min
Prezident Obama sa stretol s pápežom Františkom

VATIKÁN - Pápež František prijal dnes na historicky prvej návšteve vo Vatikáne amerického prezidenta Baracka Obamu so sprievodom.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP.
     

"Je mi veľkou cťou. Som váš veľký obdivovateľ," povedal prezident Obama, keď si s pápežom sadol za rokovací stôl. "Ďakujem veľmi pekne za prijatie," dodal šéf Bieleho domu.
     

Stretnutie bolo naplánované na pol hodiny, ale v skutočnosti sa ich rozhovor medzi štyrmi očami predĺžil až na 52 minút. Keď pápež a americký prezident vychádzali z rokovacej miestnosti, František sa pozdravil s najvyššími predstaviteľmi Obamovej administratívy. Americký minister zahraničných vecí John Kerry pri tejto príležitosti Pápežovi povedal, že ako katolík obdivuje všetko, čo svätý otec robí pre cirkev.
     

Prezident Obama potom venoval pápežovi truhlicu so semenami ovocia a zeleniny, ktoré rastú v záhrade Bieleho domu. Urobil tak na počesť gesta, ktoré pápež urobil začiatkom roka, keď vyhlásil, že otvára záhrady letnej pápežskej rezidencie pre verejnosť. Truhlica bola vyrobená na zákazku z kože a dreva získaného z Baltimorskej baziliky, ktorá je najstarším katolíckym kostolom v Spojených štátoch.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies